Zicht dakopbouw

Dakkapel

Ontbreekt het op uw zolder aan voldoende hoogte om rechtop te staan? Met een dakkapel aan de voor- en/of achterzijde van de woning, kunt u de verdieping optimaal benutten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een dakkapel met verhoogde nok op uw woning te plaatsen. In de meeste gevallen kan dit vergunningsvrij! Hierdoor kunnen we snel aan de slag met de werkzaamheden en productie. Onze dakkapellen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar.

Onze dakkapellen voldoen aan de huidige isolatie normen volgens het bouwbesluit.

  • Zij-wangen Rc 4,5 m2 k/w
  • Dak Rc 6,0 m2 k/w

Zicht dakopbouw

Kunststof

De kunststof dakkapellen zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar, zo zit er altijd wat tussen wat past bij uw wensen. De dakkapellen zijn voorzien van het SKG / VGK-keurmerk én zijn extra veilig door het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Het voordeel van een kunststof dakkapel is het onderhoudsvrije en uitstekend geïsoleerde karakter van het gebruikte materiaal.

Zicht dakopbouw

Hout

Onze houten dakkapellen worden geheel vervaardigd uit materialen met het FSC-keurmerk. Zo bent u verzekerd van een goed geïsoleerd en milieuvriendelijk geproduceerd dakkapel.

Het voordeel van een houten dakkapel is dat er legio mogelijkheden zijn omtrent het afwerken van het dakkapel. Dit zodat het dakkapel altijd goed bij de woning past.

Zicht dakopbouw

Het FSC-keurmerk

Zicht Dakopbouw gebruikt uitsluitend FSC® en PEFC goedgekeurd hout in haar constructies.

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Behalve eisen voor bosbeheer, hanteert FSC® ook sociale eisen. FSC® zorgt voor voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders.
Dat helpt armoede tegengaan, en voorkomt dat bewoners om te kunnen overleven, moeten overgaan tot illegale houtkap en platbranden van bos voor landbouwgrond.

Het FSC®-keurmerk stelt strenge eisen:

  • Bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden met rust gelaten.
  • Houtkap langs waterlopen en op steile hellingen mag niet vanwege kans op erosie.
  • Na het kappen van bomen moet het bos de kans krijgen zich te herstellen: er mag niet meer hout verdwijnen, dan er kan aangroeien.

Interesse in het uitbreiden van uw woning of bedrijfspand?

Zicht Dakopbouw is gespecialiseerd in verschillende vormen van dakopbouwen en dakkapellen. Neem contact met ons op voor een gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Direct een indicatie van de kosten? Bereken de prijs met onze rekentool.