Zonnepanelen op een dakopbouw

Zonnepanelen zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Door het gebruik van zonnepalen worden de energiekosten namelijk flink gedrukt, wat zeker in deze tijden geen overbodige luxe is. Maar wat zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen op een dakopbouw, en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het uit.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een dakopbouw vraagt al om extra draagkracht van uw woning. Wanneer er zonnepanelen geplaatst worden, is het belangrijk om eerst goed te informeren of de draagkracht van uw dakopbouw hiervoor geschikt is. Wanneer u een dakopbouw van Zicht Dakopbouw afneemt, informeren wij u hier graag over. Maar er zijn nog meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden, denk aan de oriëntatie en de eventuele hellingshoek van uw dakopbouw, en laat de installateur een schaduwanalyse uitvoeren om te weten waar de zonnepanelen het meeste opleveren.

Weet u voor het plaatsen van een dakopbouw al dat u graag ook zonnepanelen wilt laten installeren? Informeer ons hierover! Bij het opleveren van uw dakopbouw, zorgen wij er dan voor dat er voldoende elektrische aansluitingen aanwezig zijn.

Zonnepanelen op onze dakopbouw modellen

De meeste van onze dakopbouw modellen zijn geschikt voor zonnepanelen. Dit is echter afhankelijk van de ruimte van uw specifieke woning. De zonnepanelen hebben namelijk wel voldoende ruimte nodig bij het plaatsen. Wij adviseren u graag welk dakopbouw het beste bij uw woning past, om later ook zonnepanelen te kunnen laten installeren.

Voordelen zonnepanelen op een dakopbouw

Maximale benutting van beschikbare ruimte

Een dakopbouw biedt de perfecte ruimte om zonnepanelen te installeren, het dak blijft namelijk vaak onbenut. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak verhoogt de energieopwekking zonder extra grondoppervlakte in beslag te nemen, wat vooral waardevol is in stedelijke omgevingen waar ruimte schaars is.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Door zonne-energie op te wekken op het dak, vermindert u niet alleen uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar verlaagt u ook uw energierekening aanzienlijk. Zonnepanelen op een dakopbouw bieden hiermee een duurzame energieoplossing die bijdraagt aan een schonere planeet.

Financiële voordelen

Naast dat zonnepanelen bijdragen een milieuvriendelijke energieoplossing, is het grootste voordeel het financiële aspect. Door energie te gebruiken afkomstig van zonnepanelen, worden de kosten voor uw energiecontract gedrukt, waardoor u hierop flink kunt besparen.

Kies voor een prefab dakopbouw van Zicht Dakopbouw

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een prefab opbouw op uw woning of bedrijfspand? Neem vrijblijvend contact met ons op of bereken direct uw prijsindicatie op onze website.

Interesse in het uitbreiden van uw woning of bedrijfspand?

Zicht Dakopbouw is gespecialiseerd in verschillende vormen van dakopbouwen en dakkapellen. Neem contact met ons op voor een gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Direct een indicatie van de kosten? Bereken de prijs met onze rekentool.