Tips om uw dakopbouw er écht uit te laten springen

Wilt u graag meer woonruimte, maar heeft u niet voldoende ruimte voor een aanbouw? Dan is een dakopbouw een goede oplossing. Hiermee creëert u eenvoudig één of meerdere extra kamers, waardoor het woongenot wordt verhoogd. Maar hoe zorgt u ervoor dat de dakopbouw er nu goed uitspringt en net dat beetje extra heeft? Wij geven u een aantal tips waar u over na kunt denken.

Creëer een dakterras

Wanneer u een plat dak heeft en een dakopbouw laat plaatsen, kunt u er voor kiezen om dit niet over de volledige lengte of breedte van de woning te doen. Kies er in plaats daarvan voor om een dakterras te creëren die toegankelijk is vanuit de dakopbouw. Zo ontstaat er niet alleen meer leefruimte binnen, maar ook buiten. En zeg eens eerlijk, wie kan er nu zeggen dat ze een dakterras hebben én een voor/achtertuin? Dankzij een dakterras én dakopbouw, krijgt uw woning net dat beetje extra.

Plaats een daktuin

Houdt u van een groene omgeving? Geef uw dakopbouw dan een extra mooie afwerking met een daktuin. Wanneer u kiest voor een dakopbouw met een rechte afwerking, zoals het model Scharlo, Middenweg, Kamille of Admiraal, dan kunt u bovenop de dakopbouw een daktuintje of sedumdak laten aanleggen. Hiermee krijgt niet alleen de afwerking van uw dakopbouw een boost, maar houdt u ook rekening met het milieu. Zo is de isolatie een stuk beter, wordt de algemene temperatuur in steden verlaagd én het verhoogt de waarde van uw woning. 

Denk na over goede raamopties

Met het plaatsen van een dakopbouw, is het belangrijk dat er voldoende licht binnen komt. Zo voelt de dakopbouw nog ruimtelijker aan. Denk dus goed na over welke ramen u kiest. Indien u een dakterras aanlegt, is het verstandig om ook een of meerdere deuren te plaatsen, zodat het terras goed toegankelijk is.

Prefab dakopbouwen van Zicht Dakopbouw

Bent u geïnteresseerd in een prefab dakopbouw van Zicht Dakopbouw? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wist u al dat u via onze website de prijs van een dakopbouw kunt berekenen? U ontvangt direct een prijsindicatie op basis van het gekozen model en een casco afwerking. Zo weet u goed waar u aan toe bent, en kunt u eenvoudig verschillende modellen met elkaar vergelijken. 

Interesse in het uitbreiden van uw woning of bedrijfspand?

Zicht Dakopbouw is gespecialiseerd in verschillende vormen van dakopbouwen en dakkapellen. Neem contact met ons op voor een gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Direct een indicatie van de kosten? Bereken de prijs met onze rekentool.