Beïnvloed uw woningwaarde met een dakopbouw

Het plaatsen van een dakopbouw creëert niet alleen meer woonruimte, maar beïnvloedt ook de waarde van uw woning. Dit uit zich op verschillende manieren, die in deze blog worden toegelicht. Wilt u ook de waarde van uw woning verbeteren? Vraag direct een offerte aan.

Meer leefruimte

Met een dakopbouw wordt meer leefruimte gecreëerd, wat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Denk aan een extra slaapkamer, een extra of nieuwe badkamer, een speelkamer voor de kinderen of een werkkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door de extra leefruimte wordt de waarde aanzienlijk verhoogd, er worden namelijk vierkante meters toegevoegd aan de woning wat aantrekkelijk is voor de woningmarkt. Met hoeveel waarde de woning precies stijgt, is afhankelijk van het aantal vierkante meters en de uiteindelijke afwerking van de opbouw.

Esthetische waarde

De geplaatste dakopbouw kan in sommige gevallen ook bijdragen aan de esthetische waarde van uw huis. Zorg er daarom altijd voor dat u kiest voor een dakopbouw die aansluit bij de architectuur en uitstraling van uw woning. Op deze manier vormt het één geheel. Woont u in een omgeving waar veel woningen hetzelfde zijn, en wilt u er echt uitspringen? Kies dan voor een dakopbouw voor een verhoogde esthetische waarde! Houd er wel rekening mee dat u voldoet aan de eisen en restricties van de gemeente. Deze vindt u terug in de vergunningaanvraag. Meer weten over vergunningen? U leest het in deze blog

Energie efficiënte oplossingen

Kies bij het plaatsen van een dakopbouw voor energie-efficiënte oplossingen, zoals goede isolatie en HR+++ beglazing. U kunt er eventueel ook voor kiezen om andere ramen in uw woning tegelijk te laten vervangen. Zo zorgt u ervoor dat de woning direct energiezuinig wordt en hoeft u later niet nogmaals de isolatie te verbeteren. Dit geeft een positief effect op de waarde van de totale woning, zeker wanneer het een relatief oudere woning is die van origine minder duurzaam is. 

Kies voor meer waarde, kies voor Zicht Dakopbouw

Wilt u graag de waarde van uw woning verbeteren? Kies dan voor een dakopbouw van Zicht Dakopbouw! Via onze website kunt u direct een prijsindicatie berekenen en een vrijblijvende offerte opvragen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, onze vakmannen staan voor u klaar!

Omgevingsvergunning

Wist u trouwens dat u in de meeste gevallen een vergunning nodig heeft voor een dakopbouw? In deze blog informeren wij u hier meer over. Kiest u voor Zicht Dakopbouw, dan wordt de vergunningsaanvraag volledig uit handen genomen!

Interesse in het uitbreiden van uw woning of bedrijfspand?

Zicht Dakopbouw is gespecialiseerd in verschillende vormen van dakopbouwen en dakkapellen. Neem contact met ons op voor een gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Direct een indicatie van de kosten? Bereken de prijs met onze rekentool.